N’Ice Cream Factory – Manufaktura lodów mrożonych ciekłym azotem – to jedyne miejsce, gdzie możesz skomponować swój deser lodowy ze świeżych i naturalnych składników.

Dzięki pierwszej w Polsce profesjonalnej instalacji do mrożenia lodów ciekłym azotem, proces mrożenia jest zautomatyzowany, kontrolowany a także widowiskowy. Instalacje azotowe to serce naszych lokali. Oprócz lodów, w ten sam sposób możesz skomponować swojego bąbel gofra, koktajl lub sok.

Zawsze wiesz co jesz, bo deser powstaje na Twoich oczach w ciągu kilkudziesięciu sekund. Mrożenie lodów ciekłym azotem, to nie tylko ogromne możliwości wyboru, ale także bardzo kremowa konsystencja bez sztucznych dodatków oraz krótki i przejrzysty proces produkcyjny. Wybierz swój ulubiony smak i oglądaj magiczny spektakl!

PORÓWNANIE PROCESÓW PRODUKCYJNYCH

TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI

Wszyscy producenci lodów dążą do zmrożenia składników w taki sposób, aby produkt był kremowy, miał gładką strukturę i nie posiadał kryształków lodu. Producenci lodów tradycyjnych stosują do tego celu stabilizatory, substancje spulchniające i emulgatory. W N’Ice Cream’ie sam sposób mrożenia pozwala na uzyskanie kremowej i gładkiej konsystencji. Dzięki mrożeniu szokowemu ciekłym azotem o temperaturze -196 C, deser lodowy jest zamrażany tak szybko, że lód nie ma czasu się wykrystalizować!

PORÓWNANIE SKŁADNIKÓW LODÓW

TRADYCYJNE LODY

NICE CREAM